torstai 2. heinäkuuta 2015

Ylipitkä päivitys :)


Heipparallaa!
Kesäloma on alkanut ja lämpöäkin on viimein saatu :) Kesäkuussa en tarjennu kertaakaan ulos 
t-paitasillani, eikä kesäntuntua oikein oo ollu ilmassa muutenkaan. Fiilis on ollu jokseenkin ankea ja kesäkukatkin hain vasta juhannuksen korvilla. 
Ollaan silti otettu arjen pienistä iloista ilo irti ja nautittu muunmuassa vesimelonista ja grillimakkarasta ja leikkipuistossakin ollaan käyty :)





Töissä ja hoidossa on mennyt arki sujuvasti, mahan kanssa on alkanut olla raskasta, ja pienikin fyysinen homma tuntuu kyllä kropassa. Itse tiedän kyllä rajani ja istunkin alas sitten kun tuntuu, ettei vatsanahka enää jousta yhtään ja happi loppuu kesken. 
Vinkkarin kanssa touhuaminen on lähes mahdotonta, kun leikki vaihtuu joka toinen minuutti. Sohvalla lukeminen onnistuu, mutta sekin yleensä menee äitin päällä mönkimiseen ja muuhun apinoimiseen, joten iskällä on nyt vetovastuu eri ohjelmanumeroista. Ja miehethän viihtyy ja tulee toimeen, kuin parhaat kaverit, ei muutakun peltorit päähän ja talliin, tai vaikka nurmikkoa leikkaamaan, niin kyllä siinä aika kuluu molemmilla :D Autonpesu on kans kova juttu, tai ylipäänsä kaikki mihin liittyy vesi! :)






Puutarhajutut on kans ollu jo ilmankin takia vähän nihkeetä hommaa, vaikka oikeesti en vaan oo ehtiny ja jaksanu. Vihanneslaatikot tehtiin toukokuussa ja siitä asti ne on saanu olla oman onnensa nojassa. Tänään itseasiassa perkasin ne ja samalla revin yhden salaattilajikkeen kokonaan pois, kun en erottanu sitä enää rikkaruohoista. Retiisit kasvoi myös ihan hulluna ja kun en itte niitä syö, niin nyt ne odottaa pihalla vesiämpärissä, jos mä ne johonkin viittisin viedä. Opin kyllä nyt sen tuosta kasvattamisesta, että oikeasti kannattaa laittaa siemenet yksitellen, vaikka ne olis kuinka pieniä. Ei todellakaan kannata ripotella niitä! :D En ottanu kuvia noista rehottavista salaattipuskista, mutta tässä alkukesän kuva, kun kaikki näytti vielä siistiltä ;)


Kesän odotetuin juttu on kirppisrallit! Melkein se on niiden kans niin, että ensimmäisistä pihoista löytää parhaimmat, jos vain on ekojen joukossa paikalla. 
Kolmen tunnin päästä kun menee johonkin pihaan, niin kyllä ne parhaimmat on jo viety. 
Tulevana viikonloppuna meen lauantaina Kruunupyyhyn ja sunnuntaina Tölbyseen ja viikon päästä Teerijärvelle :)

En oo kuvaillu kun muutamia kirppislöytöjä, tässä niistä pari.

Rautainen pata 25€
Fillari 4€
Tämän bongasin FB-kirpulta 30€.

Kesäloma aloitettiin vuokraamalla asuntoauto ja suunnattiin nenät kohti Ähtäriä.
Olin viikonloppuna ollu polttareita viettämässä ja huonosti nukutun viikonlopun jälkeen ei mieliala ollut maanantaiaamuna kovin korkealla kun lähdettiin. Kunnon suunnitelmaa ei ollu, mutta Ähtärin campingille päädyttiin iltapäivällä ja het kun auto oli parkissa, mentiin me eläinpuistoon. Vinkkari bongas kaikki mahdolliset varikset jokaisesta aitauksesta ja muutenkin kaikki linnut tais olla parhaimpia :)






Vinkkarihan ei meidän sängyssä oo montaa tuntia elämässään viettäny, niin etukäteen jännitti sen nukkumaanmeno ja nukkuminen ylipäätään. Nyt ei ollu tilaa matkasängylle, vaan jätkä makas vieressä ja siinä me sitten kolme tuntia yritettiin selventää sille rautalangasta, jotta nyt tarttis nukkua. Yhtään ei helpottanu, että alueen hiljaisuus tuli klo 23, ja siihen asti sitä ääntä kyllä riittikin. Reilun tunnin unien jälkeen, mä rupesin saamaan nyrkkejä naamaan, onneksi herra jatkoi uniaan. Kolmen tunnin päästä hyttysenpuremat vei Vinkkarin unesta voiton ja niin me puolitoistatuntia takuttiin siinä jesuksen pienessä autossa. 05-08 nukuttiin sitten yhtämenoa. Jep, jep.. Siinäpä sitten herättiin vesisateeseen ja funtsittiin mitenkä tämä sateinen päivä meinataan viettää. Muutaman tunnin venymisen ja vanumisen jälkeen mä ja Vinkkari nukuttiin päikkärit ja sen jälkeen meillä oli molemmilla hieman uskoa tulevaan iltapäivään. Lähdettiin 25km päähän Keskiselle shoppailemaan!
Kunnon liikenneasemalounaan jälkeen tuumailtiin, että viedäänkö auto keskisen camping-alueelle ja kävellään sieltä kaatosateessa kaupoille ja takasin, vai jätetäänkö auto oven eteen ja katotaan sit mitä tehdään. Päädyttiin jälkimmäiseen. Sit kun oli kaupan pääkäytävät melkein kierretty, ostettu kosteuspyyhkeitä ja luovutettu shoppailu pikkumiehen väsyn takia, haettiin ruokapuolelta banaania ja piimälimppua, ja mentiin keskisen parkkipaikalle iltapalalle ja jäätiin siihen nukkumaan. Sieltä me herättiin puoliseittemän ja mentiin huoltoasemalle kahville. Kyylättiin päivän tarjoukset netistä ja valittiin koko pihan paras parkkipaikka. Yhdeksältä oltiin jo kahden kärryn voimin shoppailemassa! :)
Ennen puoltapäivää me oltiin jo takasin autolla ja lähdettiin ajelemaan kotia kohden! Koska ilma oli mitä mahtavin, pysähdyttiin me Ylistaron Wanhalla Markilla ensimmäistä kertaa. Siellä ne eläinvanhukset hengaili suurimmaksi osaksi vapaana ja todettiin yhteistuumin, ettei tämän kauemmaksi olis pitäny lähteäkään! 


Lintuja!!!!
Traktori oli melkein parempi kun eläimet :D
Vettä!!!

Illalla kun kotiuduttiin parin kyläpaikan jälkeen viimein kotiin keittämään perunoita, ei silmät meinanneet enää uskoa näkemäänsä todeksi, kun mun kummit kaartoi pihaan, leikkimökki peräkärryllä! Voi härregyyd! 
Ei sitä meinaa oikein tajutakaan, että siinä se nyt on! :D 
Vinkkarinpappa haki tänään jotakin kyllästeainetta ja mä oon googlannu vähä kuvia, miltä tuon sais näyttämään vielä paremmalta. :) Olisko kukkapenkki sivussa vai edessä ja minkä väriset seinät sinne sisälle maalataan!? Voi jee!! Mun pitäis varmaan äkkiä tehdä jotakin päätöksiä, muuten voi ens kesänä Vinkkarilla olla muutama sana jo sanottavana mökin sisustukseen liittyen :D

Nyt se ei vielä sano kun 
-ihahaa = heppa
-kankka = ankka
-ki--a = kissa
-kala = ei tiedä edes että kala on kala
ja kukonkin se osaa sanoa, iskäkin on jo lähellä, ässä vain puuttuu ;)


No joo, tähän on hyvä päättää tämä superpitkä päivitys ja nyt vaan toivotaan hyviä ilmoja ja ennenkaikkea, että mä jaksan liikkua koko loman näiden mun kahden miehen perässä :)
Ens viikolla on taas ultra, kun syön primaspan-lääkettä, ettei raskausmyrkytys iskisi liian aikasten ja jos sieltä irtois joku kuva tulevasta pikkumiehestä, niin laitanpa sen sitten tänne! :)
Kuulumisiin!

-Susanna-