perjantai 28. elokuuta 2015

Neuvolan ja lääkärin kuulumiset rv 35+3

Dodii, se olis perjantai rv 35+3 ja nyt on eilen käyty neuvolassa ja tänään sitten sairaalassa.
Tukalaa on etten sanoisi. Turvotus on ja pysyy, ja sitä tuossa jo alkuviikosta hieman jännitinkin, että että.. saa vain nähdä mitä verenpaineet mahtaa olla sitten loppuviikosta.
Mainittakoon, että viime raskaudessa mulla oli raskausmyrkytys ja suurella todennäköisyydellä se uusiutuu seuraavissa raskauksissa. Oireita on mm. turvotus, verenpaineiden nousu, proteiini virtsassa ja päänsärky. 
Bingo!
Jep, kaikkia on ollu tällä viikolla.
No ei nyt vielä mitään hälyyttävää, mutta rajoilla mennään. Ens viikolla on taas neuvola 
ja jos alapaineet nousee sataan, niin sitten saan verenpainelääkityksen.
Viitteksi voin tähän laittaa joitakin arvoja mitä ne on ollu tänä vuonna.

18.2. 2015 = 105/70
14.4.2015 = 121/69
28.7.2015 = 122/77
27.8.2015 = 133/86 ja 127/82 (eilen)
28.8.2015 = 148/89 ja 143/89 (tänään)

Toki jännitin mittausta etukäteen, koska turvotusta on ollut ja nestettä on kerääntynyt niinkin paljon, että paino oli noussut kahdessa viikossa kolme kiloa. 
Noh, mutta tosiaan, nyt vain lepoa ja huilaamista eikä mitään ylimääräistä tekemistä, niin eikö se tästä. Toivotaan, ettei tule päänsärkyä, ylävatsakipua ja näköhäiriöitä, koska sitten kuulemma pitää soittaa suoraan synnytyssaliin.
Jos jotain positiivista jäi tästä päivästä käteen, niin tieto siitä, että poika on jo 3kiloinen, koska jos jotain sattuisi ennen laskettua aikaa, niin kokonsa puolesta hän vastasi jo nyt 36 viikkoista.

Kontrolliaika sairaalaan on kolmen viikon päästä rv 38+3.
Tuntuu uskomattomalta, että selviäisin sinne asti, jos nämä turvotukset jatkuu jne.

Ehkäpä tuo äitiyspakkauksen sisältö olisi nyt aika pistää pesukoneen kautta odottamaan käyttäjäänsä, vaippojakin ostin jo eilen :) Joten eikai tässä tarvitse enää kun odottaa lähtöä.

Laskettu aika on 29.9 ja ite oon veikannu 17.9. hänen syntymäpäiväkseen, koska oma kummitätini täyttää silloin pyöreitä. Kontrolli sairaalassa on 18.9 ja lääkäri meinas, että silloin hän meinaa kyllä työntää kätensä niin syvälle, että koskettaa vauvan päätä, jos se sillä lähtis itekseen sitten käyntiin.
Joten tuskinpa aivan kuukautta tarttee uutta perheenjäsentä enää odotella :)

Otinpa äsken muutaman selfienkin, niin on sitten mitä muistella.
Ympärysmitta 117cm!
Aika samoilla viikoilla nämä pari kuvaa, ja mitä niitä muita selasin, niin nyt näyttää maha roikkuvan alempana kun viimeksi. Vaikka vielä tänään lääkäri pystyi liikutella vauvan päätä mahan päältä,
Ja enemmän on turvotusta naamassa viime kerralla noilla viikoilla, kuin nyt.Semmosia kuulumisia tällä erää.
Palataan taas kun tilanteet muuttuu ;)

-Susanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti