lauantai 3. toukokuuta 2014

Kokeilua, kokeilua ja kokeilua..

Noniin.. tänään alkoi toinen päivä tämän uuden harrastukseni parissa ;) Eilen jo itsekseni myhäilin, että nythän minulla on harrastus, tuo kauan kaipaamani asia, joka jokaiselta tulee löytyä; harrastus! Nojoo, eihän sitä pakko ole olla, mutta yleensä jokaisella sellainen on ja nyt siis minullakin! Olin niin innoissani tästä koko eilisen, etten meinannut saada nukutuksikaan, mietin vain mitä tänne haluaisin kirjoittaa, minkälaisia asioita haluaisin säiliöä itselleni ja jakaa muille. Kaikenlisäksi opettelin koko eilisen käyttämään tätä bloggeria ja olihan se nyt hankalaa, on vieläkin. Vaihdoin taustaa ja fontteja niin monta kertaa, että lopulta olin ihan hermona ja päätin keskittyä siihen uudemman kerran joku toinen päivä.. sitä päivää odotellessa..

Pitipä vielä sattua niinkin, että sen yhden kerran kun tähän koneelle päätin istahtaa koko päiväksi, tavallaan palkinnoksi itselleni viimeviikkojen aherruksesta, niin Vinkkarille osui todella huono päivä. Meillä ei oikeastaan ole tietoakaan huonoista päivistä, koska kaikki tuntuu sujuvan niinkuin elokuvissa, mutta eilen sellainen osui kohdalle. Meni rytmi jotenkin sekaisin ja iltapäikyt jäi ottamatta, eikä Vinkkari kakannut koko päivänä. Sellaista päivää ei ole ollut, kuin rotavirus-rokotteen jälkeen. Itkua, venkoilua ja huutoa riitti koko illan. Mikään ei auttanut, kaikki tuli kokeiltua, lopulta tuli sitten nukkumatti ja pelasti :) Poika nukkui tapansa mukaisesti koko yön ja tänään on taas ollut ihana oma itsensä.

Rytmistä kun tuli puhetta, niin se pitää oikein tänne laittaa ylös ja seurata kuinka se jatkossa pysyy... Nyt ollaan kaksi viikkoa menty tällaisella kaavalla:


Nukkumaan mennään 23.00-01.00
Vinkkari herää 05.00-07.30 

Syödään maitoa, joko tissistä tai pullosta ja nukahdetaan uudelleen noin tunniksi-kahdeksi.
Jos on noustu ylös aikaisin, silloin Vinkki ottaa aamupäikyt ennen kahtatoista noin tunnin-kaks.
Jos on nukuttu myöhälle, jää aamupäikyt pois ja mennään suoraan kärrylenkille ja Vinkkari nukkuu 3-4h.
Illalla vielä pikkupäikyt tunnin-pari ja sit yöllä nukkumaan.

Aamu-, päivä- ja iltapäikkäreiden välissä sitten syödään ja seurustellaan. Vinkki on nyt 12viikkoa vanha ja jokeltelee paljon.

Päiväunille :)


Facebookissa kiertää vielä muutamilla arkihaastekuvat. Itse osallistuin jo viime viikolla, jakamalla viitenä päivänä viisi kuvaa ja haastamalla jokaisena päivänä uuden kaverin mukaan. Kuvien piti liittyä arkeen. Huomasin ottavani kuvia aivan erilaisista asioista, kuin yleensä ja niitä oli itseasiassa aika mukava illalla selata, että tällainen päivä tänään. Tämän blogin tarkoitus onki tavallaan jatkaa tuota arkihaastekuvien jakamista, pidemmillä selityksillä vain.. selittäminen kun minulta luonnistuu ;)

Tästä päivästä ei paljon kuvia ole jakaa, koska seisoin koko päivän hellan edessä, vapaaehtoisesti kylläkin.
Oltiin nukuttu myöhälle ja aamukahvia juotiin vasta puoliltapäivin. VinkkarinPappa oli saanut töistä kokeiltavaksi uutta TurtleWax-sarjaa, ja tästä innostuneena hän kaverinsa kanssa vahasi kolme autoa. Minä sitten laitoin meille kolmelle ruoaksi lihamureketta ja jälkkäriksi mamman marjapiirakkaa. Kokeiluksi meni sekin, kun sipulikeittopusseja oli vain yksi ja jauhelihapaketteja kaksi. Eihän se samalta maistunut, kuin yleensä, mutta tuli syödyksi. 



Mamman marjapiirakkaa tein muutama viikko takaperin ensimmäistä kertaa ja siitä tuli aivan superhyvää. Koska kummitätini änki pakastimemme täyteen marjoja kuukausi sitten, niin päätin taas tuhlata niitä tänään. Muistin että viimeksi reunoista tuli niin paksut, että päätin kokeilla isompaa vuokaa. Lopputulos näytti oikein hyvältä, mutta todellisuudessa siinä ei ollut pohjaa juuri ollenkaan. Ei se makua kuitenkaan haitannut, vielä kun lusikoi vaniljakastiketta päälle, niin maistuihan se!



Mamman Marjapiirakka Resepti

POHJA: 

150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

TÄYTE:

2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria

marjoja oman maun mukaan.

Vatkaa ensin voi ja sokeri, lisää muna, lisää jauhoseos. Levitä kaapimella piirakkavuokaan.
Levitä marjat ja kaada täyte tasaisesti piirakan päälle. Paista uunissa 30-40min, 200 astetta.
Sokeria voi laittaa enemmän jos käyttää esim vadelmia, jotka on aika kirpeitä. Lisäksi sitten tarjoiluun vaniljakastiketta.


Ohjeen olen löytänyt kotikokki.net sivuilta.


Sellainen päivä oli tänään ja toinen postaus meni ihan mukavasti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti