maanantai 14. maaliskuuta 2016

Aurinkoista maaliskuuta!

Hyvää maaliskuuta!

Nyt kevättää! Saako JO sanoa, että on kevät?
Mun lempparivuodenaika on ihan just täällä ja mä huomaan sen kaikesta.
On niin paljon energisempi olo ja tekee mieli laittaa kotia uuteen uskoon ja siivota kaappeja.
Oon yrittäny siivoilla kaikkia pieniä juttuja, joita tulee harvemmin tehtyä ja nyt samalla tulee inventoitua sit kaapeista pois kaikkea turhaa. Esimerkiksi fiskarsin juustohöylillä ei tee mitään! :D Yhden oon jo aijemmin myyny, nyt saa mennä vahinko kiertämään jonkun toisen kotiin.


Tammikuu oli pitkä ja sillon väsytti.
Helmikuussa alkoi jo valon määrä lisääntyä ja mieli piristyä. Järkättiin vanhojen likkakaverien kans vuosittainen tapaaminen.
Ilta oli jälleen ihan huikea ja tarkoitus oliskin, että yritettäis nähdä enemmän, kun kerran vuodessa.
Viikonloput vaan täyttyy kaikella ns. pakollisella, ettei meinaa muka kavereille jäädä aikaa. Täytynee harkita uudelleen omien synttärieni kohtaloa.. 10vuotta sitten pyysin kaverit viimeksi synttärikahville, pitäisköhän se päivä pyhittää ystäville lopun elämääni, niin olis jokavuotiset kesäjuhlat tiedossa tyttöjen kesken :) Ei huono idea ;)


Meidän Wauvakin alkaa olla jo iso poika. 5 kuukautta tuli täyteen jo melkein kuukausi takaperin ja pakollinen neuvolakäynti käytiin kuittaamassa hyvin arvosanoin. 
Reipas poika painoi 7700g ja oli 67,7cm pitkä.
Jäykkäkouristus, Polio ja viimeinen Rota annettiin samalla. Poika huusi kun syötävä ja oli aivan kamalaa puristaa sen reisiä ja käsivarsia, että se pysyis liikkumatta. Kuumettakin se sai, mutta se meni parissa päivässä ohitte.
Ollaan aloitettu nyt kiinteiden syöminen pikkuhiljaa. Puuroa yritin pari kertaa antaa, toisella kertaa vajaan teelusikallisen, ja siltikin hän oksensi samoin kun ekalla kerralla. Oon nyt sit keittäny sille jauhelihaa kerran ja jatketaan lihalla ainakin hetki vielä.Eniten mä täpisen nyt tätä kevättä, kun alkaa kirpparit! Varasin salamana pöydän botniahallin megakirppikseltä lauantaina 15.5 , ja sainkin toivomani kulmapaikan. Viime vuonna siellä oli klo:10.00 aamulla ihmisiä enemmän, kun Tokmannin ämpärijonossa! Mä halusin olla ajoissa, mutta ne muut oli tullu paikalle varmasti jo 9.30. Ihmisiä oli niiiiiiiiin paljon, että aivan ahdisti. 
Nyt mä sit seuraavat 2 kuukautta mietin mitä kaikkea voin myydä, ja päätinkin heti alkajaisiksi, että elämä on liian lyhyt Iittalan lasien kaapissa säilömiseen. Ainakin 15 vuotta oon niitä mukana roudannu, joten nyt ne otetaan käyttöön! Nih. Eli kaikki eriparikupit lähtee ensimmäisenä kaapista! :)
Mammavaatteet on kaikki silitetty ja Wauvan vaatteistakin puolet. Huono aika kyllä myydä talvivauvan vaatekertoja toukokuun puolivälissä.. Noh..


Meidän pappakin täytti pyöreitä ja sai lahjaksi ompelukoneen! Ollaan puhuttu sen hankkimisesta vuosia, mutta mä oon niin surkee semmosen käyttämisessä, ettei oo ollu intressejä. Maksan mielummin ompelijalle, kun ompelen itte verhot. Tero taas on ihan päinvastoin toivonut sitä, ja niin kuulkaa, kun se illalla sen nosti tuohon pöydälle ekan kerran, vetäs se housut jalasta ja paikkas niissä olleen reiän. Eli hän myös osasi pujottaa langan ja puolata alalangan... jne jne..
Mä en vaan ymmärrä miten se voi osata kaiken?! Eikä se ollu edes perus Singeri.No saipas se toisenkin lahjan veljensä perheeltä. He tuli meille lapsenvahdiksi ja antoi ravintolalahjakortin käteen. Ei huono!! :D Tuumailtiin koska viimeksi ollaan oltu jossain, niin viime kesänä oltiin häissä ja keväällä oltiin firmanjuhlissa. Ja mä olin raskaana.
Oli siis enemmän, kun sata jänistä lähteä kahdestaan ajelemaan ja tunnin verran pitikin miettiä, mitä ihmettä me nyt tehdään, kun ei vielä oo nälkä. Ajettiin Sulvalle Saleen hakemaan mulle litran verran alkoholia ja siinähän se ilta menikin mukavasti hihitellen :D Käytiin me Rossossakin syömässä ja tultiin ajoissa kotiin. Mutta olipas mahtavat neljä tuntia! :)

Sijoitin taas tänäkin vuonna kesäkukkien siemeniin kokonaiset 2€ ja oon valloittanut puolet keittiönpöydästä niiden kasvattamiseen. Tasan viikon ne on nyt tuossa olleet ja KAIKKI on lähteny kasvamaan, oho! Laitettiin Vinkkarin kanssa rairuohotkin jo, kun en mä yhtään ajatellut, että pääsiäiseen on vielä 2 viikkoa ja heinä on jo nyt kaikessa komeudessaan :D


Kyllä se nyt taitaa kevät olla kun Vinkkarikin on taas kipee, sunnuntaina kun herättiin oli se yön aikana saanu järkyttävän räkätaudin :( Nyt kun olis uus serkkukin syntynyt  jo kuukausi sitten, niin ei me meinata päästä ikinä häntä katsomaan, kun kokoajan on joku tauti menos. Papan pyöreät on myös kaffittelematta.
Toivokaamme nyt paljon aurinkoa ja valoa, niin päivät pitenee ja saadaan enemmän päivissä aikaiseksi! Ei nuo mun kylvöksetkään varmasti pane pahakseen jos saavat vähän aurinkoa osakseen :)

Iloista maaliskuun jatkoa ! :)-Susanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti