lauantai 19. heinäkuuta 2014

5-kuukautisneuvola

Eilen perjantaina käytiin 5-kuukautisneuvolassa aamulla kello 9.00.
Yöllä oltiin nukuttu tottakai tosi huonosti, koska aamusta on menoa ja puoliväkisin kampesin itseni ylös puoli kahdeksalta juomaan aamukahvia, sillä Vinkkari vielä nukkui ja se tarkoitti mahdollisuutta juoda aamukahvi rauhassa yhdellä istumisella. No sen kun menin tekemään ja kerrankin nauttimaan, niin kiirehän siinä tuli. Taas, niinkun aina muutenkin. Nopeasti vain suihkun kautta hiuksia föönaamaan, kunnes VinkkariPappa avasi oven ja tuli katsomaan mitä mä oikein duunaan ja hosun, sillä hänhän menee vasta kymmeneksi töihin. Hämmästyneenä ja kiireisenä ilmoitin, että puolen tunnin päästä pitää olla neuvolassa ja mulla on tukka märkä, Vinkkari nukkuu, eikä hoitolaukkua ole pakattu. Pappa oli unohtanut meidän neuvolan. Koska meillä ei ole nyt, kuin yksi auto, ei mun tuu mihinkään mentyä. Nyt kuitenkin olin edellisenä päivänä päättänyt meneväni johonkin, koska jokatapauksessa menisimme neuvolaan ja mun pitäisi viedä pappa töihin. No ei siinä sitten muutakun poika ylös sängystä suoraan turvaistuimeen ja menoksi, oltiin viittä vaille paikallakin! :)

Kaikki menee suuhun :)

Meillä oli uus neuvolatäti tälläkertaa, kun kesälomat pyörii sielläkin. Kyselin hieman kiinteiden syömisestä, mitä seuraavaksi voisi kokeilla, kun tuntuu aika ykspuoliselta syöttää vain perunaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Näitä siis olen itse keittänyt ja lisäksi ollaan syöty pilttipurkeista peruna-kukkakaalia, peruna-parsakaalia ja peruna-porkkanaa, plus muutamia hedelmäsoseita. Ensimmäisenä täti sitten kysyi jos olin saanut sitä esitettä ensimmäisestä ruokavuodesta. Olin kai mä saanut, mutten mä mitään lappuja oo lukenut, joten täti kaivoi uuden sellaisen, -tästä voit katsoa. Sain kuitenkin keskustelun ajettua siihen, että täti ehdotti bataattia ja palsternakkaa itse keitettäviksi. Saimme myös valita aloitammeko nyt puurolla vai lihalla. Toisen niistä saa aloittaa viiskuukautisena ja toisen saa ottaa mukaan kuuskuukautisena.
 Viikko sitten anoppi kysyi jos poika on syönyt jo leipää, niin mielenkiinnosta kysyin sitäkin, että koska lapselle saa antaa jotain sellasta, missä on kaikkia mausteita, suolaa, lisäaineita, kananmunaa, maitoa jne... Muistaakseni täti sanoi, että 8kuukauden ikäisenä voisi ottaa leivän mukaan, tai aikaisemmin jos itse leivon "mautonta"leipää. Silloin voi myös antaa kurkkua tai porkkanaa itse imeskeltäviksi.
Täti vielä muistutti, ettei lapselle saa antaa nitraattipitoisia vihanneksia, kuten lanttua, naurista, punajuurta, pinaattia, pikkuruisia uusiaperunoita jne. jne... Meillä ei muutenkaan syödä sellaisia (normaalikokoisia uusiaperunoita kylläkin ja niitä saa kuulemma varovasti antaa), niin eipä tulisi mieleenkään syöttää lapselle papuja tai muuta vastaavaa. Ehdottomasti kiellettyjä ovat mm. raparperi, maksa, sienet, pähkinät ja hedelmäsäilykkeet, plus kaikkia muita kummallisia merileväjuttuja ja siemeniä ja ituja sun muita.

Sitten oli puntarin ja mittanauhan vuoro, strategiset mitat reilun 5kk ikäiselle pojalle olivat seuraavat:

Pituus: 71,7 cm
Paino: 8890 g
Päänympärys: 43,7 cm

Iso poika joka kasvaa harvinaisen tasaista tahtia.

Lopuksi poika sai rokotteet molempiin reisiin ja rotaviruksen lusikalla suuhun.
Piikit tekivät silminnähden kipeää, mutta huuto meni todella nopeasti ohitse, kun sai muuta katseltavaa huoneen seiniltä. 
Pakkasimme nopeasti pojan taas istuimeen ja kiirehdimme viemään Pappaa töihin ja taisimmekin ehtiä tasan kymmeneksi paikalle, hyvä me! :)

Päivä meni hyvin, mutta yöllä Vinkkari sai kuumetta. Aikaisemmilla kerroilla ei ole tullut mitään oireita, mutta nyt poika heräsi muutaman tunnin unien jälkeen huutamaan, eikä saanut unesta kiinni maidon tai minkään muun hyssyttelyn avulla. Lopulta turvauduimme suppoon ja nukahtamaan pääsi mamman kainaloon. Kuumetta ei mitattu, mutta selvästi poika oli tosi lämmin ja iho kuuma, muuten käytös oli suht normaalia.


Tänään ollaan kiukuteltu äitille ihan normaalisti, uni ei maistu pihalla ja sisällä nukahtamisen kanssa saa taistella pari tuntia. Nyt poika on nukkunut jo reilu 1,5h putkeen ja mamma on saanut hetken omaa rauhaa bloggaamiseen ja perunoiden keittämiseen. Tästä on hyvä jatkaa päivää ja odotella Pappaa illalla töistä kotia.

Huomenna toivottavasti onnistuttaisiin tekemään jotain mukavaa perheen kesken, ihan vain kolmistaan. Mä niin toivon, ettei sada! Kolme seuraavaa viikonloppua on jälleen täynnä kyläilyjä puolin ja toisin, joten huominen laatuaika tulisi tarpeeseen! 

Palaillaan! -Susanna-

ps. kymmenen päivän päästä mamma siirtyy seuraavalle kymmenluvulle, iik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti