maanantai 28. joulukuuta 2015

Oma joulu, nallepuhia kirkossa ja talviloman odottelua :)

Heippa!
Nyt on meidän ensimmäinen oma joulu pulkassa ja paljon kertyi muistoja :)
23.12 mun iskä tuli illalla kylään ja syötiin ensimmäinen jouluateria. Oli kyllä niin hyvää, vaikkei itte ollu paistettu kun kinkku, kalkkuna ja lohi. Mitään en oikeestaan kaivannu lisää, olin ostanu kaikkea sitä mitä mieli teki. Laiskuuttani en jaksanu puolukkahilloa tehdä enempää vaikka marjoja löytyy pakastimesta ja jääkaapista 10-15 litraa, joten tyydyin yhteen lusikalliseen mitä purkin pohjalla oli.
Illalla kun iskä oli lähteny, heitettiin kaksi patjaa lattialle ja pötköteltiin kaikki ihan raatoina keskellä olkkaria. Siinä kohtaa tuntui oikeen kunnolla joululta, kun koko kuukauden työ oli valmista ja sai hetken vain olla. Mitään ei tarttenu enää tehdä. Ei yhtäkään pikkujuttua enää ollut, mikä olisi pakko ollut tehdä ennen joulua (koska luovuin ajatuksesta, että ehtisin silittää liinan pöydälle). Pää ja mieli oli ihan tyhjä. Makasin ja katsoin vain telkkaria, olin vain ja nautin! <3





Aattona Tero otti ja imuroi sillä aikaa kun Vinkkari nukkui päikkäreitä. Mä kävin vielä kaupungissa ja pistin joulutähtiä paperiin, kun kuulutettiin kaupan olevan suljettu. Noloa, tiedän. 
Käytiin hakemassa sitten mun äiti ja mentiin Vaasan kaupungin kirkkoon klo15. Viikkoa aikasemmin tuli puheeksi, että me molemmat Teron kans haluttais mennä kirkkoon käymäs. Googlasin, että perhekirkko vois olla just sopiva, niin ei tarttis hävetä, kun ei Vinkkari kumminkaan jaksa istua paikallansa. No eihän se jaksanukkaan. Se joi pillimehun ja katto Nalle Puhia youtubesta. Puolen tunnin päästä se oli ohitte. Todettiin, ettei tartte toiste mennä. Mennään sitten ilman lapsia joululauluja kuuntelemaan ens vuonna, niin saa sen joulufiiliksen mitä me lähdettiin hakemaankin, eikä tartte keskittyä ojentamaan lasta, joka potkii edessäistuvaa ja hiplaa sen vaatteita. *huoh*




No tultiin sitten meille, keitettiin perunat ja katettiin pöytä. Kaikilla oli tosi nälkä ja ruoka maistui!
Tero ja äiti maistoi jotain jonkun tekemää viiniä, joka ei vissiin ollu viiniä, mutta oli vahvaa ja jäi juomatta. Sitte ne maistoi myös hehkuviiniä joka kans on jostakin meille joskus eksyny, se maistui kuulemma glögiltä ja olis sopinu piparien kans. Sekin jäi juomatta. Nyt tos pöydällä on kaks vinkkupulloa, molemmista otettu desilitra :) Meillä ei juoda edelleenkään viiniä. Kuoharipullotkin täyttää keväällä 6 vuotta, heh.

Ostin Terolle tämmösen <3

Heti kun oli mahat täynnä, käytiin me porukalla lahjojen kimppuun, jotka odotti kuusen alla. Ei oltu tilattu pukkia, kun mietittiin, että Vinkkari saattais kumminki vielä pelätä sitä. Ei se ymmärtäny, että ne kymmenet paketit oli kaikki sille. Reilun kahden tunnin päästä me avattiin niitä kaikki ja mulla meni ihan ohitte muutamat paketit niin, etten tiedä keneltä ne oli. Mutta kaikki lahjat oli kyllä aivan upeita! Tuli taas niin kiitollinen olo, kuinka mun lapsille ihmiset on ostanu kaikkia semmosia juttuja! Omat paketit yllätti positiivisesti kaikki, yöpaitoja olin toivonu ja sain 2! Muut osui toivomattakin kohdilleen :) Vinkkari oli tyytyväinen kaikkiin  ja oli niin hämmästyneen oloinen koko ajan. Pari pakettia olis riittäny ja ens vuonna mä voin varmasti jättää molempien poikien lahjat ostamatta :D



Joulupäivä meni Kruunupyyssä. Vauva sai korviketta ehkä desin ja oksensi vielä puolilta öinkin. Siinä meni se päivä. Vinkkari nukkui autossa ja heräsi kun piti mennä nukkumaan. Siinä meni se ilta. Mä siivoilin oksennuksia ja keräsin hermojani. Oltiin valveilla kaikki vielä 23.30. 
Tapaninpäivänä heräsin klo 11 suoraan valmiiseen ruokapöytään. Tero meni sit talliin ja mä makasin koko päivän. Otin tobleronen kaveriksi sohvalle ja pötköttelin. Koko päivä oli ihan täydellinen, koska kaikki joulujutut oli nyt plakkarissa. 
27. päivä mentiin vielä illalla käymäs Laihialla mun mumman ja paapan luona kaffilla. 



Joulu oli, sain nukkua paljon, ohjelmaa ja ruokaa piisas, kivaa oli, mutta kyllä on kivaa kun tulee tammikuu! Mun vakaa aikomus on ottaa mahdollisimman rennosti ja tehdä mahdollisimman vähän! Nyt tuntuu, että on kaikkensa antanu ja on aika levätä.

Laskin viimeyönä, kun joku oli vieny mun yöunet, että vuodessa on 52 viikonloppua ja meillä on  n.25 synttärit joihin osallistua. Lisäksi on isän- ja äitienpäivät, pääsiäinen, juhannus, joulu ja uusvuosi. Siinä menee monta viikonloppua kyläilyyn, vielä kun Tero on töissäkin joka kolmas lauantai. Ei kuulkaa paljon jää aikaa viikonlopuille oman perheen kanssa tekemiseen tai pelkkään olemiseen.
Kukapa ei tykkäis nukkua myöhälle, kattoa leffoja, mennä retkelle tai pizzalle. Kavereitakin olis kiva nähdä, ennemmän kun kerran vuodessa. Alan ymmärtää sanan merkityksen "ruuhkavuodet", eikä meillä edes kukaan harrasta mitään, mitä nyt Tero ruuvaa autoja ja siihenkin melkein pitää varata jo kalenterista aika. huh huh.

Onni on siis tammikuu ja papan talviloma!
Kauhajoelle mennään varmasti joku päivä, kun ei olla 1,5vuoteen käyty.
Ja puhetta oli, jos tehtäis päiväretki Keskiselle, niin siinä olis aivan tarpeeksi ohjelmaa ja jäis sitten aikaa kotona olemiseenkin.

Ei muutakun mukavaa uuden vuoden aikaa kaikille. Ottakaa rennosti ;)

 Palataan ens vuonna! :)

-Susanna-

ps. wauva 3kk , 6kg ja 63cm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti